website via ssl?

Om deze 3 redenen is een SSL-certificaat onmisbaar op je website

Google kondigde eind 2014 aan om websites met een SSL-certificaat hoger te waarderen in de zoekresultaten. Een ontwikkeling waarbij Google een steentje bijdraagt aan het veiliger maken het internet. Voor jou als website eigenaar heeft dit meerdere voordelen. In dit artikel geef ik drie goede redenen, waarom een SSL-certificaat onmisbaar is op je website. 

 

Wat is een SSL-certificaat?

Voor wie al bekend is met termen als HTTPS en SSL raad ik aan deze alinea lekker over te slaan. Is het nog onbekend terrein voor je? Geen probleem. Ik leg het kort en eenvoudig uit. SSL staat voor Secure Sockets Layer en zorgt op je website voor een beveiligde verbinding tussen een webserver en een browser. Je herkent een beveiligde website aan ‘https://’ of het slotje voor de url in je browser. 

 

Stel je bezoeker gerust

Het belangrijkste en meest voor de hand liggende voordeel is natuurlijk veiligheid. Een SSL verbinding wordt onder andere gebruikt voor het beveiligen van creditcardtransacties, gegevensoverdracht en logins. Gegevens die tijdens een bezoek worden uitgewisseld, zijn dus ook beveiligd. Zo kunnen je klanten bijvoorbeeld met een gerust hart de transactie voltooien in je webshop of inloggen op een beschermde omgeving.

 

Professionele uitstraling

We laten alle technische aspecten even buiten beschouwing en verplaatsen ons weer even in de klant. Wat vindt mijn bezoeker belangrijk bij het afrekenen in mijn shop of het inloggen in mijn systeem? Juist, dat ‘ie zich geen zorgen hoeft te maken of hij misschien zaken doet met een onbetrouwbare organisatie. Betrouwbaarheid is erg waardevol. Een website met een SSL certificaat geeft niet alleen een beschermd gevoel, maar straalt ook een mate van professionaliteit uit. Je laat zien dat jouw organisatie zich ervan bewust is dat de bescherming van persoonsgegevens erg belangrijk is. Je neemt je klanten serieus.

 

Beter gevonden worden

Zoals ik al zei: Google waardeert beveiligde websites beter dan onbeschermde websites. Ook Google erkent dat een organisatie die voorzichtiger omspringt met de gegevens van zijn gebruikers, waardevoller is dan een onbetrouwbare partij. Dat betekent niet dat je met een SSL-certificaat binnen no-time al je concurrenten voorbij gaat. Het betekent wél dat je hiermee je positie binnen Google extra verstevigd. En met de maandelijkse werkzaamheden die wij voor je uitvoeren, draagt dat absoluut bij aan betere posities!

 

Hosten wij je website?

bestel Snel
een SSL.

SSL aanvragen