EnoRm schakelen

Het coronavirus heeft een flinke impact. In rap tempo zie je de gevolgen over de hele wereld. Onze gezondheid is in gevaar, de economie ligt plat en de toekomst van veel bedrijven is onzeker. En dat terwijl anderen de vraag niet eens aankunnen. Hoe dan ook: corona heeft ons in zijn macht. En dat is schakelen.

 

 

OPEENS WAS HET DAAR

Corona geeft ondernemers een belangrijke taak: de balans opmaken. Wat betekent het virus voor mij? Hoe ga ik hiermee om? Hoe kom ik deze periode door? Iedereen is zoekende. Logisch, want hier konden we ons niet op voorbereiden. 

 

Met EnoRm besloten we op 10 maart voorzorgsmaatregelen te treffen en vanuit huis te werken. Gelukkig is dit voor een digital agency goed te doen. Meetings worden Hangouts, overleggen wordt bellen en schakelen met klanten doen we digitaler dan ooit. Maar het lukt allemaal wel! Daarentegen zijn er ook nadelen verbonden aan digitaal gefocust zijn. Want in tijden van crisis is online marketing toch het eerste dat je schrapt? Of niet?

 

 

Wijziging strategie

Toen de eerste maatregelen van het RIVM en de regering werden aangekondigd, hebben we onze klanten meteen opgezocht. Zij bevinden zich in verschillende sectoren. De een wordt dan ook harder geraakt dan de ander. Aan ons de taak om met iedere klant mee te denken. Wat is de huidige situatie, zien we mogelijke kansen en welke strategie moeten we hiervoor toepassen? Je leert je klanten op een heel andere manier kennen en denkt kritisch na over iedere stap die je zet. Maar bovenal denken we in mogelijkheden. Soms betekent het dat de werkzaamheden minderen of pauzeren. Veel vaker betekent dat doorgaan. 

 

 

Digitaliseren

Fysieke locaties sluiten en dat maakt het lastiger, al dan niet onmogelijk, om producten of diensten bij de consument te krijgen. Horecagelegenheden bieden thuisbezorgd-services aan, winkels introduceren private shopping en sportscholen stappen over naar live stream lessen. We zien dan ook een flinke verschuiving naar digitaal. Degenen die nog onbekend waren op dit terrein, zijn nu haast gedwongen om de stap te zetten. En was je al wel digitaal actief, dan is dit de tijd om je strategie te herzien.

 

 

De noodzaak van online

‘Online’ wordt nu volop ingezet om de consument te benaderen. Als het niet voor verkopen is, dan voor het onderhouden van relaties. En die relaties zijn belangrijker dan ooit. We oriënteren en vergelijken meer, binden ons aan vertrouwde merken en vermijden risico’s zoveel mogelijk. Focus je daarom op langdurige, kwalitatieve relaties. Retentie dus. Social media is hiervoor een goed kanaal. Het gebruik van social media neemt de laatste weken niet alleen toe, het is ook een laagdrempelige manier om  dichtbij je klanten te blijven staan. Een kanaal dat nu niet direct dient voor sales, maar inspiratie. Het onderhouden van banden.

 

 

Investeer in kansen

Neem daarnaast ook niet te snel afscheid van online marketing. Hoewel grote keuzes logischerwijs vooruit worden geschoven, is blijven investeren in ‘online’ een stap richting de toekomst. Je blijft zichtbaar bij je doelgroep en ook de omstandigheden om te adverteren zijn op dit moment erg gunstig. Er is minder concurrentie en de CPC prijzen dalen. Dat biedt kansen om zelfs in deze tijd stappen te maken. Je bereikt met hetzelfde budget wellicht meer mensen. En dit alles maakt de opstart straks gemakkelijker. 

 

 

Samen sterk

Los van de enorme impact die het virus heeft, moeten we ook stilstaan bij de saamhorigheid die het met zich meebrengt. We hebben sympathie,  bieden hulp aan en gunnen een ander meer. En in die kracht geloven we. Nu meer dan ooit. 

 

 

- Team EnoRm