3 communicatie­problemen
Waar gemeenten tegenaan lopen

Je bent het vast met me eens dat keiharde sales niet helemaal past binnen de strategie van een gemeente. Goede communicatie is waar het met name om draait. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk.

 

Elke gemeente communiceert over veel verschillende thema’s. Ieder thema heeft weer een andere doelgroep: inwoners, toeristen, ondernemers etc. De communicatiemedewerker bij de gemeente hoeft zich dus absoluut niet te vervelen. Alle informatie helder en overzichtelijk maken voor verschillende doelgroepen is een hele uitdaging. En dat is dan ook meteen een valkuil. Want hoe ga je gestructureerd te werk? Hoe zorg je ervoor dat je communicatiemiddelen zo optimaal mogelijk benut?

 

In dit artikel neem ik je mee in de drie grootste communicatieproblemen waar gemeenten tegenaan lopen. 

 

Communicatielandschap gemeenten

Het communicatielandschap is te breed

Wie de kopjes in dit artikel al heeft gescand, is misschien opgevallen dat dit quotes zijn van communicatiemedewerkers bij gemeenten. Wat ik vaak hoor is dat “er zoveel mogelijk is” dat het niet haalbaar is om alle relevante communicatiemiddelen in te zetten. Klinkt logisch toch? Maar heb je jezelf wel eens afgevraagd waarom je überhaupt alles zou willen inzetten? 

 

Doe eerst eens uitgebreid onderzoek naar je doelgroep. Waar bevinden deze mensen zich? Waar zijn ze naar op zoek en hoe gaan ze vervolgens te werk? Hoe meer je van je doelgroep leert, hoe beter je jouw boodschap op hen kunt afstemmen. Zo kom je er dus ook achter waar je op moet focussen als gemeente, in plaats van dat je zo breed mogelijk inzet.

 

Online weten we niet goed wat te doen...

Deze uitlating hoor ik erg vaak, en is zeker begrijpelijk. Niet alleen gemeenten, maar veel organisaties gebruiken willekeurig verschillende communicatiemiddelen. Daarbij blijven er ook vaak interessante kanalen onbenut. Op die manier heb je geen zicht op de mogelijkheden van deze middelen, laat staan hoe ze presteren. 

 

Ik zie vaak dat voor nieuwe initiatieven gelijk wordt gegrepen naar een online mix van website en social media. Er wordt maandenlang door iedereen hard gewerkt. Nadat alles live staat, gaat iedereen weer verder met de orde van de dag. Zonde. Je hebt geen idee hoe je communicatie bijdraagt aan je doel. Je haalt weinig tot geen informatie uit de interactie tussen je communicatie en je bezoekersgedrag en behaalt niet het optimale resultaat.

 

Mijn tip? Begin met het meten van resultaten en doe iets met die data. Trek samen met collega’s conclusies en stuur je communicatie vervolgens bij. (Online) communicatie is nooit af. Het is geen eindproduct dat je oplevert en waar je vervolgens niet meer naar om kijkt.

 

We zijn zoekende naar structuur

Een ontbrekende structuur ligt in het verlengde van de eerste twee punten. Hoe structureer je jouw communicatie? Met een strategie. Zonder strategie is je communicatie als schieten met losse flodders: hopen dat je ergens de juiste persoon bereikt.

 

Ik hoor vaak dat iedereen binnen de gemeente zich ervan bewust is dat er een strategie moet komen, maar het ontbreekt aan tijd of kennis om dit eens goed op te pakken. Wat is het doel van het meten van resultaten en snelheid, als je niet weet welke kant je opgaat?

 

Wat levert het op?

Herken je deze drie communicatieproblemen? Dan ben je vastberaden om er iets aan te doen. Begin met een plan, een strategie. Benoem hierin welke doelstellingen de gemeente heeft en op welke doelgroepen deze betrekking hebben. Inventariseer vervolgens welke middelen je tot je beschikking hebt.

 

Door dit van te voren goed in kaart te brengen, ontdek je de gaps tussen die communicatiemiddelen en je doel. Speelt online een grote rol? Zorg dan dat alle acties van bezoekers meetbaar zijn én dat je deze periodiek analyseert. Stuur hier je communicatie op bij. Een strategie is immers een leidraad waar je van mag afwijken. Je zal merken dat je veel betere controle hebt over je communicatieboodschap en hoe deze ontvangen wordt.

 

Zo wordt je functie niet alleen leuker, maar ook waardevoller. En je houdt ook nog tijd over om je op andere taken te focussen. Win, win!

 

Zelf aan de slag?

Verbeter je communicatie­strategie

Download onze gratis checklist om te zien hoe je communicatie ervoor staat.

 

Downloaden