Niemand opent nieuws­brieven...

Waarom dan tóch gebruik maken van e-mailmarketing?

Bovenstaande gedachte is deels waar. In veel gevallen worden nieuwsbrieven niet gelezen en belanden ze zelfs regelrecht in de prullenbak. Maar wanneer je de juiste doelgroep benadert met jouw e-mails, worden ze ineens wél geopend. Daarom is het erg belangrijk om een database op te bouwen van potentiële klanten die interesse hebben- of interesse kunnen krijgen in jouw product of dienst.  
 

Enkele jaren geleden werd er nog getwijfeld over de inzet van e-mailmarketing. Niemand leest tenslotte nieuwsbrieven. Waarom zijn we er dan nog altijd zo intensief mee bezig? Met e-mailmarketing bereik je jouw doelgroep heel doelgericht én efficiënt.

 

Daarnaast zijn er nog enkele andere voordelen van e-mailmarketing te benoemen:

 

  • Het is relatief goedkoop.
  • Wanneer je de juiste tools gebruikt, zijn de resultaten goed meetbaar.
  • Wanneer je de juiste doelgroep aanspreekt, behaal je snel resultaat.

 

Bovenstaande voordelen leveren alleen iets op wanneer je een kwalitatief goede database hebt. Daarom is het in eerste instantie erg belangrijk om een groot aantal e-mailadressen in bezit te hebben. Maar is dit ook waar het uiteindelijk om draait? Nee!

 

Bouw een relatie op met je klant

E-mailmarketing is niet simpelweg ‘het verzenden van nieuwsbrieven’. Wanneer je er echt alles uit wilt halen, richt e-mailmarketing zich vooral op relatiebeheer en informatievoorziening. Het doel is om zo een relatie op te bouwen met je potentiële klant en deze relatie te onderhouden. Maar het opbouwen van zo’n relatie is pas zinvol wanneer je ook daadwerkelijk je doelgroep kan helpen. Degene die graag geholpen willen worden en respons geven op je mails vallen in jouw potentiële doelgroep. Ga de dialoog aan met deze doelgroep. Door deze mensen persoonlijk aan te spreken en hen te laten zien dat je begrijpt wat ze nodig hebben, verhoog je de engagement. Mensen gaan zich meer betrokken voelen bij je organisatie, product en dienst. 

 

Geautomatiseerde e-mailcampagnes zet je dan ook niet in als shortcut, maar met de beste en juiste intenties. Iemand moet niet het gevoel krijgen dat hij onderdeel is van een bepaalde groep. Met een goede e-mailcampagne begeleid je mensen via de juiste stappen door hun keuzeproces, met goede deals die aansluiten op gewenste resultaten. Zorg er daarnaast voor dat je regelmatig contact hebt met je doelgroep, zodat ze vertrouwd met je blijven. 

 

Ow nee, afmeldingen…

Op afmeldingen zit geen enkele e-mailmarketeer te wachten, maar is dit wel echt zo erg? Als mensen zich afmelden omdat je ze niet kon helpen met jouw product of dienst is het antwoord: nee! Deze mensen zijn blijkbaar niet de juiste doelgroep en het is daarom helemaal niet erg dat ze zich afmelden. Sterker nog, je database wordt kwalitatief beter doordat je in het vervolg alleen geïnteresseerden benadert. Hiermee bespaar je niet alleen tijd en energie, maar vooral ook kosten!

 

Advies nodig bij de inzet van e-mailmarketing?

 

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek