5 SEO tips: zo optimaliseer je jouw website!

Waar moet je allemaal aan denken bij SEO? Laten we beginnen met de basis!

 

Iedereen wil tegenwoordig een hoge positie in Google bemachtigen. Logisch, want een hoge positie zorgt voor meer bezoekers op je website. Daarom is een goede SEO strategie zo belangrijk. Maar waar moet je allemaal aan denken bij SEO? Laten we beginnen bij de basis. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Het gaat over het behalen van hoge posities in Google door belangrijke en relevante zoektermen goed in te zetten. Hoe je dat doet? Wij geven je 5 handige SEO tips.

 

1. Ga op (zoekwoord)onderzoek!

Voordat je aan de slag gaat met het schrijven van teksten is het belangrijk om na te denken over de juiste trefwoorden. Welke zoektermen gebruikt de doelgroep? Welke zoekwoordcombinaties komen veel voor? En op welke zoekwoorden scoren jouw concurrenten? De enorme lijst met zoekwoorden die hieruit voortkomt, vormt de basis van jouw SEO-strategie. Analyseer en classificeer deze lijst met zoekwoorden en je houdt uiteindelijk een kleine selectie over. Hier ga je mee aan de slag!

 

2. Schrijf ‘killer content’

Wil je goed gevonden worden in zoekmachines? Dan is goede content onmisbaar. Klinkt logisch, maar helaas komen we nog vaak websites tegen die qua content te wensen overlaten. Denk aan content die ontbreekt of niet van het juiste niveau is. Het verwerken van de juiste zoekwoorden in de tekst is één, maar een goede tekst schrijven is vervolgens een tweede. Klanten trekken en binden doe je namelijk alleen met content die relevant is. Content die leidt tot communicatie en interactie tussen klant en organisatie.

 

3. Juiste zoekwoorden, juiste plek

Je handen jeuken en het liefst schrijf je vandaag nog killer content voor jouw website. Maar denk voordat je begint met krabbelen na over de plek van de zoekwoorden. Want die moet je sowieso plaatsen in:

 

  • De titel. Plaats hier het belangrijkste zoekwoord.

  • De tussenkopjes. Verwerk de zoekwoorden in de tussenkopjes.

  • De URL. In de meeste CMS-systemen wordt de URL automatisch gegenereerd aan de hand van de titel.

 

Let er bij het plaatsen van de zoekwoorden wel op dat het er niet onnatuurlijk uitziet. “Less is more” geldt hier ook. Probeer bijvoorbeeld niet drie zoekwoorden in de titel te verwerken, maar kies voor het belangrijkste focus trefwoord. Zo houd je een tekst leesbaar.
 

4. Promoten maar!

Oké, je tekst staat op de website. Dan is het nu wachten tot je bovenaan in Google staat. Fout! Aan de bak. Want buiten de SEO werkzaamheden op je eigen website zijn er ook genoeg andere dingen die bijdragen aan een betere vindbaarheid van jouw website. Neem bijvoorbeeld linkbuilding. Wanneer er veel andere websites naar een specifieke pagina binnen jouw website linken, concludeert Google dat dit wel een belangrijke pagina moet zijn. Hierdoor scoort die pagina beter. Maar hoe kom je aan die links?

 

Er zijn verschillende opties, zoals je website aanmelden bij relevante startpagina’s of mensen in je netwerk vragen of ze naar jouw website willen linken. Maar de beste manier van linkbuilding draait nog steeds om het schrijven van goede content. Wanneer jouw content relevant of nieuwswaardig is, delen anderen deze content vanzelf en linken ze ook meteen naar jou!

 

5. To love and be loved

Tot slot de belangrijkste tip: ‘Google only loves you when everyone else loves you first’. Zorg dat je jouw doelgroep duidelijk in kaart hebt en dat deze altijd centraal staat. Een overzichtelijke website, relevante content en een prettige gebruikservaring zijn hierbij key. Go for it!

Download de Whitepaper

een seo strategie bepalen

Je leert in deze whitepaper hoe je een seo strategie uitzet, download de whitepaper vandaag nog en ga aan de slag met online marketing.

 

Klik hier

Stel ons een vraag

Hoe kunnen wij je helpen?