De kracht van Pinterest voor je website

Pinterest heeft sinds april 2019 250 miljoen gebruikers wereldwijd. In Nederland zijn er 3,5 miljoen gebruikers, waarvan 734.000 gebruikers dagelijks actief. Je kunt er niet omheen; Pinterest is booming. Niet alleen voor persoonlijk gebruik een interessant medium, maar zeker ook voor bedrijven! Pinterest is namelijk een enorme traffic bron, aangezien alle foto’s direct doorlinken naar de bron. Jouw website dus!

 

Het concept

Het succes van Pinterest ligt bij de eenvoud van het concept. De benaming van Pinterest zegt eigenlijk al genoeg: pin je interesses. Van alle social media is Pinterest het eerste geheel visuele sociale netwerk. Op het platform bewaar je beelden die voor jou interessant zijn en deel je deze met de rest van de gebruikers. De meeste mensen gebruiken Pinterest om inspiratie op te doen voor bijvoorbeeld interieur, kleding of recepten. Dit betekent dat bezoekers van Pinterest in de oriëntatiefase zitten van de buyer’s journey. Zo doen ideeën op voorafgaand aan een aankoop. Belangrijk dus om als bedrijf in te spelen op deze fase van de doelgroep!

 

Adverteren

Voor veel ondernemers is Pinterest nog onbekend terrein. Toch liggen er veel kansen. Zo is sinds april adverteren op Pinterest uitgerold. Het medium biedt verschillende opties voor gesponsorde content, zoals een standaard pin, app-pin, gesponsorde carrousel en video. Maar waarom zou je als bedrijf adverteren op Pinterest?

 

  • Je bent zichtbaar bij de doelgroep in de oriëntatiefase.

  • Met 3,5 miljoen gebruikers (enkel in Nederland) heb je een groot bereik.

  • Er zijn tal van mogelijkheden voor gerichte targeting.

  • Je kunt adverteren op interesses van je doelgroep.

  • Je vergroot de engagement van je doelgroep.

 

Pinterest Tag

Net zoals Facebook en LinkedIn heeft Pinterest een eigen tag. Dit is een JavaScript code die je plaatst op je website. Het is belangrijk dat je dit doet voordat je begint aan de campagnes. De Pinterest tag kun je plaatsen via Google tag Manager. Met de Pinterest tag krijg je inzicht in wat mensen op je website doen. Je krijgt bijvoorbeeld inzicht in het aantal paginabezoeken die je genereert door middel van Pinterest. Wil je controleren of de Pinterest tag werkt op jouw website? Installeer dan de Pinterest Tag Helper.

Campagne

Bij het aanmaken van een advertentie kies je eerst welk type campagne je wilt gebruiken. Dit is een zeer belangrijke stap, omdat je van tevoren goed moet nadenken wat de doelstelling van je campagne is. De opties zijn:

 

  • Merkherkenning

  • Videoweergaven

  • Verkeer

  • App-Installatie

 

De volgende stap is ‘advertentiegroepen’. Hier stel je in welke doelgroep je wilt bereiken. Bijvoorbeeld op geslacht, leeftijd en devices. Overigens kun je in Nederland alleen nog kiezen voor ‘alle leeftijden’. Targeting op basis van leeftijd is helaas alleen nog beschikbaar in de VS. Vervolgens kies je onderwerpen die gerelateerd zijn aan je merk/bedrijf en vul je trefwoorden in waarop je campagne gevonden mag worden. Je hebt de keuze uit: brede match, bewoording match, exact match en negatieve match. Wil je hier meer over weten? Hier lees je er alles over. Als laatste vul je de datum, het dagbudget en je bod in. Tot slot bepaal je de inhoud van advertentie: beeldmateriaal, tekst en een URL waarnaar je wil verwijzen.

 

Wil je ook gebruik maken van de voordelen van Pinterest adverteren? Neem dan contact op met Jasper van Beijsterveldt en maak een vliegende start in de wereld van Pinterest!