Hoe trek ik meer bezoekers naar mijn website met LinkedIn?

Social media is ideaal om bezoekers naar je website te trekken. Maar er zijn tegenwoordig zoveel platformen, dat we door de bomen het bos niet meer zien. Van Facebook en LinkedIn tot Instagram en Snapchat. Maar welk sociale medium is nu handig voor jouw bedrijf? En hoe trek je daar meer bezoekers mee naar je website? In de vorige editie behandelden we Facebook en deze keer is het tweede sociale netwerk van Nederland aan de beurt: LinkedIn.

 

LinkedIn is niet meer alleen een verzameling van cv’s voor recruiters. Met ruim 6 miljoen Nederlandse gebruikers is LinkedIn namelijk het op een na grootste sociale netwerk van Nederland. De laatste jaren is het social platform dan ook onmisbaar geworden. Zo is LinkedIn een perfect middel om meer bezoekers op je website te krijgen. Maar hoe doe je dat precies? Dat lees je in onderstaande handige tips.

 

LinkedIn voor bedrijven

LinkedIn is niet alleen erg handig om op de hoogte te blijven van de activiteiten van je connecties, maar ook om in te zetten voor je bedrijf. Op een LinkedIn bedrijfspagina kun je bijvoorbeeld het verhaal achter het bedrijf vertellen en de services van je bedrijf aanduiden. Bovendien biedt een LinkedIn bedrijfspagina een stukje interactie met de volgers van de pagina. Zo kun je ze bijvoorbeeld op de hoogte houden van bepaalde ontwikkelingen binnen de organisatie en kunnen ze hierop reageren.

 

Bedenk een strategie

Het bedenken van een strategie klinkt misschien als een logische eerste stap, maar wordt toch vaak vergeten. In het enthousiasme wordt een LinkedIn bedrijfsprofiel aangemaakt en voor je het weet is de eerste post geplaatst. Maar zonder strategie ben je nergens. Een aantal dingen waar je over na moet denken voordat je aan de slag gaat met LinkedIn zijn:

 

  • Waar staat jouw organisatie voor?

  • Wie is je doelgroep?

  • Welke content wil je delen op LinkedIn?

 

Houd bovendien altijd in je achterhoofd dat LinkedIn een heel ander platform is dan Facebook, Instagram of Twitter. Het simpelweg kopiëren van een boodschap van een ander medium werkt niet altijd. Je zult dus ook met nieuwe content moeten komen.

 

Plaats regelmatig relevante content

Ik hoor je denken: “Ja, logisch...”, maar ook dit zien we nog regelmatig fout gaan. Mensen plaatsen om ‘iets’ te plaatsen en denken vaak niet na over de relevantie van een post, terwijl het juist erg belangrijk is dat de content die je deelt waardevol is voor je doelgroep. Het moet aansluiten op hun interesses, vragen of problemen. Bovendien is gebleken dat vooral berichten met een afbeelding of video het erg goed doen op LinkedIn. Probeer regelmatig iets (relevants) te posten. Op deze manier blijf je zichtbaar bij je doelgroep en zorg je voor herkenning. En dat is misschien wel een van de belangrijkste dingen. Want met meer dan 120.000 Nederlandse bedrijven op LinkedIn, is het best lastig om hier als bedrijf tussenuit te springen.

 

Maak je post kort en bondig

Zorg dat de tekst in je bericht kort blijft. Een LinkedIn statusupdate mag uit maximaal 700 (!) tekens bestaan, maar dat wil nog niet zeggen dat je deze allemaal hoeft te gebruiken. Slechts de eerste 200 tekens worden direct getoond. De rest verdwijnt onder ‘meer weergeven’. Probeer daarom zoveel mogelijk onder deze 200 tekens te blijven.

 

Heb je toch meer dan 200 tekens nodig? Zorg er dan in ieder geval voor dat de eerste twee zinnen zo prikkelend zijn, dat de lezers op ‘meer weergeven’ willen klikken om de rest te kunnen lezen.

 

Plaats gesponsorde updates

Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kun je ook kiezen voor een gesponsorde update om je bereik te vergroten. Met een gesponsorde update kun je de naamsbekendheid vergroten, relaties opbouwen of leads genereren. Via LinkedIn kun je zelf de doelgroep bepalen, waarna het advertentieprogramma er voor zorgt dat zij het gesponsorde bericht in hun tijdlijn zien. Je bepaalt zelf het budget en betaalt op basis van het aantal mensen dat de update ziet (CPM) of voor het aantal keer dat er op de update wordt geklikt.

Meten is weten

Misschien wel één van de belangrijkste tips: analyseer je resultaten. LinkedIn meet statistieken die je via jouw bedrijfspagina kunt bekijken en ook via Google Analytics kun je veel meten. Maak gebruik van deze data! Bekijk welke berichten goed scoren en welke juist niet. Aan de hand van deze informatie kun je jouw content optimaliseren. Zo wordt jouw content steeds beter.

 

Wil je graag meer weten over LinkedIn voor bedrijven of het inzetten van andere social media platformen? Of heb je andere vragen over online marketing? Twijfel dan niet en neem contact met ons op. Wij als online marketing bureau in Breda gaan het liefst vandaag nog voor je aan de slag.