Meer volgers op Instagram: zo doe je dat!

Visuele content is booming en dat is maar al te goed te zien aan Instagram. Het platform is gigantisch populair en heeft wereldwijd maar liefst 1 miljard gebruikers. Geen wonder dat steeds meer bedrijven Instagram succesvol inzetten. Wil jij ook meer uit ‘The Gram’ halen en je aantal volgers opkrikken? Wij geven je tips!

 

Biografie

Een sterk Instagram account begint bij een sterk profiel. Hierin vertel je wie je bent en wat je doet. Het overtuigt mensen om jou te gaan volgen. Maar de biografie heeft nog een aantal interessante functies. Zo voeg je je locatie toe om sneller ontdekt te worden en plaats je een link van je website of actuele blog. Je ziet de welbekende ‘link in bio’ vast en zeker regelmatig voorbij komen. Een simpele truc om volgers van jouw post naar je pagina te leiden en vervolgens op een link te laten klikken. Allemaal waardevolle traffic die Instagram opmerkt en jouw profiel hiermee beloont. Doen dus!

 

Het oog wil ook wat

Naast je bio draait Instagram natuurlijk om goede content. De visueel ingestelde generatie wordt nu eenmaal blij van mooi beeld. Gebruik daarom niet alleen foto’s van goede kwaliteit, maar zorg ook dat het geheel ‘klopt’. Je Instagram account hoeft echt geen steriele, minimalistische uitstraling te hebben of te lijken op die van de grootste influencers. Maar het is wel fijn voor het oog als er niet té veel gebeurt. Het gebruik van steeds 1 tot 3 verschillende filters doet al wonderen. Op die manier wordt jouw account niet alleen een bij elkaar passend moodboard, maar word je ook nog eens herkenbaar voor je volgers. Win-win! Hoewel je qua filters vooral niet te gek moet doen, mag je content wel lekker afwisselend zijn. Laat zien hoe tof jouw organisatie is! Afgeronde projecten, behaalde successen en uitgelichte klanten mogen dan ook best afgewisseld worden met een spetterende teamfoto of dat leuke bedrijfsuitje. Go for it!

 

User generated content

Het bedenken en uitwerken van originele en leuke content is belangrijk. Maar laten we eerlijk zijn: het kost ook tijd. Maak het jezelf daarom een stuk makkelijker met user generated content. Zo kom je niet alleen geloofwaardig over als bedrijf, maar bouw je ook een goede band op met je volgers. Zoek bijvoorbeeld op relevante #hashtags of zorg dat mensen op hun eigen kanaal foto’s of video's posten over jouw producten of diensten. Deze content gebruik je dan weer gemakkelijk voor je eigen kanaal.

Adverteren

Adverteren op Instagram is helemaal hot and happening. Helemaal sinds het mogelijk is je advertentie te tonen in Stories. Instagram adverteren biedt ontzettend veel mogelijkheden. Zet het bijvoorbeeld in voor:

 

- Meer naamsbekendheid

- Loyaliteitsacties

- Branding advertenties

- Het krijgen van meer volgers

- De promotie van je product of dienst

 

Instagram biedt drie typen advertenties aan: foto advertentie, carrousel advertenties en video advertenties. Deze drie typen combineer je weer met verschillende call-to-actions: bel nu, shop nu of installeer nu. Zo bereik je je doelgroep op de meest effectieve manier en levert je advertentie automatisch meer volgers op. Kortom: zorg voor interessante content, target de juiste doelgroep en zorg dat je continu iets te vertellen hebt. Dat is de sleutel tot Instagram-succes.