Een website 10x sneller maken?

No problem!

Op AD.nl verscheen gisteravond dit artikel: “Marine blokkeert website vakbonden in hoogoplopend conflict”. De marine blokkeert de pagina omdat de internetsnelheid op schepen te traag is, zo schrijft het AD. De SCOD (Samenwerkende Centrales voor Overheidspersoneel bij Defensie) zet de website in om de militairen aan boord van marineschepen te informeren. Maar helaas. De internetsnelheid van de marineschepen is niet snel genoeg en de website wordt direct geblokkeerd… Zou het ons team van digitale innovators lukken om een website 10 keer sneller te maken?!

 

Online strateeg Ron las het artikel op AD en gooide het ’s ochtends bij het koffiezetapparaat in de groep. “Zonde! Met de nieuwste technieken is er zoveel meer mogelijk. Wij als dynamisch bureau maken daar zo een super lightweight website van.”

 

Onderstaande afbeelding laat zien hoe slecht de website scoort volgens de test van Google PageSpeed Insights. Met andere tools zien we dat de homepage van de website een grootte heeft van maar liefst 1.6 MB. Dat is zeker geen uitzondering. Grote, zware websites komen we vaker tegen. Dit kan alleen wel voor problemen zorgen. Zeker in het geval van marineschepen, die beschikken over een internetsnelheid van slechts 2 MB per seconde voor 100 man. Waar ook nog eens andere systemen op draaien zoals verbindingen met de basis in Den Helder en de NAVO.

 

Defensiepersoneelinactie.nl - PageSpeed

 

Let's go!

Ok, het kan dus een stuk sneller. De website defensiepersoneelinactie.nl is dé ideale case om dit aan te tonen. Ons doel? De website onder de 100 KB krijgen!  We hebben de website daarom compleet geoptimaliseerd op snelheid en datagebruik. Hiermee laten we zien dat een langzame internetverbinding geen beperking hoeft te zijn. Er is onder andere gebruik gemaakt van een van de nieuwste technieken van Google: AMP. AMP is gericht op de beste mobiele gebruikerservaring. 

 

Benieuwd naar het resultaat? Bekijk de website:

https://defensiepersoneelinactielight.nl/. Hieronder de printscreens van de testresultaten. Do we need to say more? ;)

 

Defensiepersoneelinactielight.nl - PageSpeed.png

oud-vs-new

 

Wil je weten hoe we dit precies gedaan hebben? Kom dan langs voor een kop koffie of neem contact met ons op.

 

Benieuwd naar onze lightversie van defensiepersoneelinactie.nl?

 

Bekijk site