Tientallen aanvragen voor tweedehands brandweervoertuigen

Kenbri Export

'When they count on you, you can count on us’. De visie van Kenbri Fire Fighting is allesomvattend. Kenbri levert alles op het gebied van brandbestrijding en hulpverlening. Van gehele blusschuimsystemen voor de industrie tot voertuigen voor de plaatselijke brandweer,sprinklerinstallaties in vliegtuighangars en blussystemen op booreilanden: Kenbri is actief in diverse branches.

 

De uitdaging

Eerder hebben wij de website van Kenbri Fire Fighting ontwikkeld. Nu ook het nieuwe platform: Kenbri Export. Via Kenbri Export worden tweedehands brandweervoertuigen verkocht over de hele wereld. Deze brandweervoertuigen worden in Nederland na een aantal jaren afgeschreven, maar zijn in uitstekende conditie voor een tweede leven in het buitenland. Maar hoe bereik je een heel specifieke doelgroep aan de andere kant van de wereld? Het probleem was duidelijk, maar we zagen meteen potentie, juist in deze nichemarkt. Aan ons de taak om offerte-aanvragen te realiseren voor Kenbri Export.

 

U vraagt, wij draaien!

Voor Kenbri Export hebben we allereerst een Google Ads campagne opgezet. Waar de meeste kansen lagen? In Zuid-Amerika. Hier hebben we de campagne dan ook op ingericht. De resultaten waren matig, waardoor we op zoek moesten naar een andere aanpak. Kenbri is sponsor van het Firemen Dakar Team. De Dakar Rally vindt plaats in dezelfde regio die wij wilden targetten. Het Firemen Dakar Team heeft een gigantisch bereik via social media. Het plan: de Facebook community van dit team inzetten om een groot bereik te genereren bij de juiste doelgroep. Een samenwerking was snel geregeld. Rondom de Dakar Rally voerden we campagne en konden we dankzij gerichte targeting de juiste mensen bereiken én leads genereren.

 

Het resultaat

Door het gebruik van de community van het Fireman Dakar Team steeg het aantal websitebezoekers met 188%. Daarnaast hebben we met deze campagne in minder dan een maand 22 offerte-aanvragen gerealiseerd voor tweedehands brandweervoertuigen in Zuid-Amerika! We’re on fire!

Benieuwd wat we voor je kunnen doen?

Ook een project als deze starten?

Neem dan contact met ons op of plan direct een afspraak. We zijn benieuwd naar je verhaal en denken graag met je mee in strategische oplossingen!

michel.janse
Michel Janse
Account Director


Plan een afspraak!