Aartsen stopt met fruit, maar groeit als familie

De teaser én onthulling #nonstopfresh

Even dacht iedereen dat Aartsenfruit zou stoppen met fruit, maar het is de nieuwe naam ‘Aartsen’ die op ludieke wijze werd onthuld. In samenwerking met SuperRebel ontwikkelden wij een lanceringscampagne. Zij zorgden voor het campagne-idee, de gehele branding met een nieuwe logo, verschillende offline uitingen, de nieuwsbrief en het persbericht. Wij voor de complete doorvertaling naar online. 

 

Waarom de nieuwe naam?

Natuurlijk dekte de naam aartsenfruit maar de helft van de lading, als internationale gateway voor verse groenten en fruit. Maar nog belangrijker: Aartsen is een echt familiebedrijf en ook de werknemers kunnen vanaf vandaag met trots zeggen: Ik ben Aartsen.

 

“Ik ben trots dat we het nu eindelijk mogen vertellen en laten zien. Onze nieuwe naam en het nieuwe hoofdkantoor. Dit is wat we bedoelen met nonstopfresh, we blijven ons steeds ontwikkelen en vernieuwen. We zitten nooit stil en blijven werken aan de toekomst van Aartsen.” - Jack Aartsen, CEO Aartsen.

Campagne deel 1: de teaser

Om mensen te prikkelen voor de grote onthulling bouwden we een campagne in twee delen. De eerste boodschap? ‘Aartsen stopt met fruit’. De boodschap werd verspreid via een digitaal billboard in Prinsenbeek en met een video en banners via social media (Facebook, Instagram, LinkedIn) en Google Display. Alleen al via Facebook werden er met een klein budget binnen 1 week 26.231 mensen bereikt en behaalde het bericht 3.353 betrokkenheid acties. Mensen reageerden verbaasd met ‘huh?! surprise’ en ‘Naamsverandering ????laugh' of ‘wtf?’. Genoeg geprikkeld dus!

 

Campagne deel 2: de onthulling

Deel twee van de campagne: de grote onthulling. Vandaag, 15 juni, is de opening van het nieuwe pand met de onthulling van de nieuwe naam. Ook online wordt de naam onthuld en via hetzelfde billboard in Prinsenbeek. Met deel twee van de campagneboodschap: ‘Aangenaam. Aartsen is onze nieuwe naam.’ En niet alleen via dezelfde social kanalen en Google Display. Ook is er een nieuwsbrief uitgegaan naar alle relaties en een persbericht naar alle actuele- en regionale media. Tot slot is de boodschap van alle Google Search campagnes rondom branding aangepast. Kortom, in één keer: the big bang! #nonstopfresh ook in de toekomst.

 

Benieuwd wat we voor je kunnen doen?

Ook een project als deze starten?

Neem dan contact met ons op of plan direct een afspraak. We zijn benieuwd naar je verhaal en denken graag met je mee in strategische oplossingen!

michel.janse
Michel Janse
Account Director


Plan een afspraak!