Content

De beste vorm van branding.

Elke dag maar iets op Facebook plaatsen, want regelmatig posten is toch goed? Zeker waar, maar dan alleen als je iets relevants te vertellen hebt. Content is all about being useful. De meest voorkomende fout is dan ook: content maken, puur om content te maken. Klanten trekken en binden doe je namelijk alleen met content die relevant is. Content die helpt. Via het juiste kanaal, op het juiste moment. Content die leidt tot communicatie en interactie tussen klant en organisatie: dat is content marketing.

 

Content marketing strategie

Met relevante content trek je potentiële klanten. Je moet dan wel weten wie je doelgroep is en wat je wilt bereiken. Inbound marketing leert ons de klant kennen. We weten in welke fase van de buyer’s journey iemand zich bevindt en welke informatie diegene zoekt. Bepaal vanuit bedrijfsdoelstellingen wat je wilt bereiken. Een slimme content strategie speelt hier op in. De strategie heeft een sterke positionering als fundament. Het overkoepelende verhaal van jouw merk wordt het draagvlak van de hele communicatie. De contentstrategie werken we uit in een contentkalender. Zo kun je alle content werkzaamheden plannen en monitoren.

 

If content is king, context is god

Goed luisteren naar je klanten is key als het gaat om relevante content. Schrijf problemen, uitdagingen, vragen en worstelingen op. Deze thema’s zijn uitstekende input voor je contentkalender. Het enige wat je nog moet doen is antwoord geven. Kort maar krachtig, in een tone-of-voice die bij je past. De inhoud van je content is dus essentieel. Don’t waste a sentence saying nothing!

Verder lezen

Copywriting

De juiste tekst in de juiste context.

 

Verder lezen

Online marketing