Copywriting: de juiste tekst in de juiste context

Copywriting. Het is het schrijven van krachtige en overtuigende teksten voor commerciële doeleinden. Online copy is belangrijk. Wat zeggen we: héél belangrijk. De kunst is om met zo min mogelijk tekst de juiste boodschap over te brengen. Een copywriter houdt rekening met woordcombinaties, aanspreekvormen, een bepaalde stijl en structuur en het uiteindelijke doel. Een hele opgave dus. Investeer je in goede copy? Dan krijg je daar veel voor terug. Easy reading is damn hard writing.

 

Schrijven is schrappen

Copywriting is strategisch schrijven. Een tekst moet goed te scannen zijn. Door lezers, maar ook door zoekmachines. Een copywriter houdt rekening met tone of voice, opbouw van teksten en het aanzetten tot actie. Schrijven is schrappen. Want zeg eerlijk, tegenwoordig leest niemand nog lappen tekst. Daarom houden we het graag kort maar krachtig. Raak. Zo dringen we door tot in de kern.

 

Teksten laten schrijven

Kwalitatief goede teksten schrijven vergt tijd, energie en speurwerk. Online copy is namelijk veel meer dan een platte tekst. Specialistische aspecten rondom SEO, leesbaarheid, scanbaarheid en overtuigingskracht: ze komen allemaal om de hoek kijken. Alles uit je teksten halen? Laat ze dan schrijven. Door het uitbesteden van copywriting staar je je niet blind op de organisatie. Misschien gebruik je zelf veel vaktermen die voor jou vanzelfsprekend zijn, maar die je doelgroep niet begrijpt. Bovendien weet je zo zeker dat je je teksten maximaal benut. "Writing isn't about using big words to impress. It's about using simple words in an impressive way.”

Verder lezen

Social
Media

Social media is bijna een basisbehoefte geworden.

 

Verder lezen

Online marketing