Brand identity: de kern van je merk

Een sterke brand identity levert successen op. Het is de absolute kern van je merk. Klaar met ontwikkelen van je brand identity ben je nooit. Brand identity gaat namelijk over de persoonlijkheid van je bedrijf. Wie je bent, wat je doet en waar je voor staat. Dit uit zich vooral in een visuele identiteit, kernwaarden, brand stories en natuurlijk de beleving rondom je merk. Oftewel: de creatieve communicatie.

 

Handboek huisstijl

Kernwaarden verzin je niet. Die ontdek je. Ben je eruit welke elementen echt kenmerkend zijn voor jouw bedrijf of merk? Leg ze dan vast! Dit doe je in een huisstijlhandboek. Hier komen alle belangrijke aspecten aan bod. Woordmerk, beeldmerk, typografie, kleur en kenmerkende vormen: alles wat een gevoel oproept voor jouw merk. Daarnaast is het ook een manier om je van concurrentie te onderscheiden. Je springt er als organisatie uit door bepaalde kernwaarden uit de dragen, mits je dit consistent doet. Laat zien dat je net even anders bent.

 

Brandstories

Elke vorm van communicatie begint met een verhaal. Je brandstory, ofwel merkverhaal. Het is de kern van je communicatie. Een brand story die raakt? Die komt uit hart en ziel. Meteen moet duidelijk zijn wie je als bedrijf bent, waarom je doet wat je doet en wat je te bieden hebt. Geen marketingpraatje, maar een allesomvattende boodschap. EnoRm helpt je hierbij. Samen kijken we naar wat je écht te vertellen hebt.

Verder lezen

Creative
Design

Creative design gaat over het maken van mooie dingen. Maar dat is lang niet alles!

 

Verder lezen

Online marketing