Insights

Start- én eindpunt van online marketing

Een groot voordeel van online marketing tegenover offline marketing is: meetbaarheid. Niet alleen het effect van online campagnes, maar ook het gedrag van je doelgroep is inzichtelijk. Hoeveel bezoekers zitten er op mijn website? Via welke campagne of welk kanaal hebben ze mij gevonden? Hoe gedragen zij zich binnen mijn website? Deze informatie zegt niet alleen iets over het resultaat van je marketing activiteiten, maar geeft ook nieuwe inzichten: kansen worden zichtbaar. Voor het meten en analyseren van data gebruiken wij Web Analytics en Dashboarding.
 

Web analytics

Voor statistieken van je website maken we gebruik van Google Analytics. Deze dienst van Google biedt uitgebreide informatie over bijvoorbeeld bezoekersaantallen, paginaweergaves en verkeersbronnen. Dankzij Google Tag Manager is het mogelijk om met slechts een paar klikken deze data te verzamelen. Naast Google Analytics geeft Hotjar als feedbacktool nog eens extra inzicht in bezoekersgedrag. Met onder andere heatmaps en visitor recordings wordt duidelijk zichtbaar hoe bezoekers binnen je website navigeren en krijg je waardevolle informatie voor conversieoptimalisatie.

 

Dashboarding

Leuk al die statistieken, maar hoe houden we het overzicht? Onze marketeers weten precies waar ze de juiste informatie vandaan halen. Maar zelf wil je natuurlijk ook ‘grip’ hebben op wat er gebeurt. Daarom krijg je toegang tot je eigen Agency Analytics Dashboard. Hier zie je alle statistieken die voor jou belangrijk zijn, real-time. Dagelijks inzicht in de resultaten van je Social Campagnes? Een overzicht van keyword posities in Google? Alles overzichtelijk in je eigen dashboard op maat.

Verder lezen

Web
Analytics

Bezoekersgedrag meten en analyseren is dus ‘key’ als het gaat om online marketing.

 

Verder lezen

Online marketing