Web analytics

Onderzoek bezoekersgedrag

Met alle tijd en energie die je in online marketing steekt, wil je natuurlijk weten wat dit oplevert. We werken altijd vanuit een doelgerichte strategie. Of je nu echt de juiste koers volgt, blijkt pas in de praktijk. Webstatistieken geven inzicht in resultaten, maar bieden vooral de kans om je strategie tussentijds bij te sturen. Online marketing zonder analyse is een dollemansrit: zonder controle over het stuur is het maar de vraag hoe het afloopt.

 

Google Tag Manager

Bezoekersgedrag meten en analyseren is dus ‘key’ als het gaat om online marketing. Gelukkig zijn er slimme tools die inzicht bieden in statistieken. Ooit was je afhankelijk van een developer voor het plaatsen van analytics tags op je website. Dankzij Google Tag Manager verzamelt een marketeer nu binnen enkele klikken alle data die je nodig hebt. Niet alleen over bezoekersaantallen, maar ook over resultaten van online campagnes of specifiek gedrag van bezoekers op je website.

 

Google Analytics

Een van de meest gebruikte analyse tools is natuurlijk Google Analytics. Maak je gebruik van Google Analytics op je website? Dan worden alle bezoeken op je website geregistreerd. Hiermee wordt bijvoorbeeld duidelijk via welke kanalen bezoekers op je website terecht komen. Maar ook welke pagina van je website het best bezocht wordt of in welke stap van een bestelproces mensen afhaken.

 

Hotjar

Een tweede tool die we graag gebruiken is Hotjar. Hotjar gaat een stapje verder en laat zien hoe bezoekers daadwerkelijk je website gebruiken. Dankzij heatmaps zie je hoe bezoekers navigeren en klikken. Zo wordt snel duidelijk waar pijnpunten zitten in je website of welke ontwerpkeuzes juist erg goed werken. Ook is Hotjar erg handig voor het analyseren van formulieren en het opzetten van polls voor bijvoorbeeld het meten van een NPS-score.

 

 

Verder lezen

Dashboarding

Visueel overzicht in statistieken.

 

Verder lezen

Online marketing