Marketing Automation

Met het juiste bericht, op de juiste tijd, de juiste doelgroep bereiken.

 

Met het juiste bericht, op de juiste tijd, de juiste doelgroep bereiken. Je doet het met marketing automation. Een krachtige en efficiënte tactiek om potentiële klanten te ondersteunen in hun buyer’s journey. Maar laten we beginnen met vertellen wat marketing automation nu eigenlijk is. En belangrijker: wat je ermee kunt.

 

Hoe werkt Marketing Automation?

Marketing automation zet anonieme bezoekers om naar kwalitatieve leads. In vaktaal gezegd: Marketing Qualified Leads (MQL) worden omgezet naar Sales Qualified Leads (SQL). Het voordeel van marketing automation is dat een groot deel van je strategie geautomatiseerd wordt. Hierdoor werk je efficiënter en verminder je de kans op menselijke fouten. Win-win dus.
 

Automatiseren met E-mail Marketing

E-mailmarketing is één van de meest gebruikte vormen van Marketing Automation. Logisch, want bijna iedere mailtool beschikt wel over de functie om geautomatiseerd mailings te versturen. Een serie e-mails is een goed middel om de interactie met de doelgroep aan te gaan. Zo’n e-mail serie start na een bepaalde actie, zoals het aanmelden voor een nieuwsbrief of downloaden van een brochure.

 

De voordelen van B2B Marketing Automation

Marketing automation is reuze interessant voor B2B. Niet verrassend, want B2B marketing automation heeft veel voordelen. Je bespaart capaciteit en dus geld, hebt minder moeite met het kwalificeren van leads en het toekennen van een score aan een prospect wordt veel gemakkelijker. Zo komen de beste leads bovenop te liggen om als eerste opgepakt te worden.

Verder lezen

E-mail
Marketing

E-mail marketing dood? Nee joh!

 

Verder lezen

Online marketing