E-mail marketing dood? Nee joh!

E-mail marketing is nog steeds succesvol. Bij e-mail marketing is het vooral belangrijk dat e-mails van toegevoegde waarde zijn voor de ontvanger. Stuur een kortingscode, feliciteer iemand voor zijn/haar verjaardag of deel relevante informatie als iemand je site bezoekt. Of stuur een herinnering voor vergeten items in een winkelwagentje. Kortom: verstuur de juiste boodschap naar de juiste persoon, op het juiste moment. Allemaal automatisch!

 

Met E-mail Automation brengen we een twijfelende klant langzaam maar zeker richting een beslissing. Dit principe heet Lead Nurturing.

 

Behavioral e-mail

Voor e-mail geldt ook: de juiste content, context en timing. Met behavioral e-mail sturen we geautomatiseerde e-mails aan contactpersonen op basis van gedrag. Interacties met social media, e-mail of je website bepalen welke e-mail iemand ontvangt. Zo is je boodschap altijd persoonlijk, goed getimed en een logisch gevolg van een actie.

 

Database en segmentatie

E-mail automation start met een flinke database. Hoe beter deze is ingericht, hoe gerichter je een boodschap kan brengen. Er zijn verschillende e-mail automation tools beschikbaar. De belangrijkste optie binnen een tool is de mogelijkheid tot segmentatie. Zo kun je een boodschap namelijk écht personaliseren. De kans dat er een actie volgt wordt daarmee meteen een stuk groter.

Verder lezen

Marketing
Automation

Met het juiste bericht, op de juiste tijd, de juiste doelgroep bereiken.

 

Verder lezen

Online marketing