Social Advertising: de kracht van online adverteren

Je deelt prachtige content op social media, maar hebt weinig bereik? Wat doe je eraan? Adverteren op social media! Via social media kanalen adverteer je gericht. Je target je doelgroep tot in de details. Zo krijg je meer volgers. Beter nog: relevante volgers. Zij leiden tot betere leads, meer clicks, downloads en sales. Spreek nieuwe doelgroepen aan en bouw een fanbase op: met adverteren op social media is het mogelijk. Op welk platform je dit dan doet? Dat hangt natuurlijk af van je doel.
 

Facebook en Instagram

Facebook is toch wel één van de grootste advertising platforms. Maar Instagram maakt een flinke inhaalslag. Beide kanalen zet je eenvoudig in voor het targetten en inplannen van advertenties. De advertentievormen zijn EnoRm uiteenlopend. Richt je bijvoorbeeld op pagina likes, website links, nieuwe producten of formulieren. Bezoekers op je website gericht bereiken? Dan is retargeting ook nog een optie.  

 

LinkedIn

De advertentiemogelijkheden van LinkedIn zijn vergelijkbaar met die van Facebook. LinkedIn richt zich vanzelfsprekend meer op de zakelijke markt. Ook met dit platform adverteer je gericht op basis van profielen. Zo target je gebruikers in specifieke vakgebieden of met bepaalde functietitel heel effectief.  

 

Doelgericht adverteren

Het kanaal en advertentievorm hangen af van je doel: wat wil je bereiken? Een uitgedachte social media strategie mag daarom niet ontbreken. Hierin staat wie je doelgroep is, hoe je deze aanspreekt en wat de juiste momenten hiervoor zijn. Een goed begin is het halve werk. Ook voor een social media strategie!

Verder lezen

Social
Advertising

De kracht van online adverteren.

 

Verder lezen

Online marketing