Conversie optimalisatie

Hoge bezoekersaantallen zijn leuk. Maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat deze bezoekers converteren. Offerteaanvragen, bestellingen, aanmeldingen of telefoontjes: je wil je bezoekers in actie zien. Haal je niet voldoende leads binnen? Dan is het tijd voor conversie optimalisatie. Bezoekers op je website laten zich namelijk beïnvloeden door allerlei factoren. Inhoud van teksten, gebruikte afbeeldingen, kleuren van bottons.., allemaal hebben ze invloed. Conversie marketing gaat over het optimaliseren van deze factoren voor de optimale conversie. Wij vertellen je hoe het werkt.

 

Aan de slag met conversie marketing

Het beslissingsproces van jouw bezoekers wordt dus beïnvloed door verschillende factoren. Maar hoe weet je nu welke factoren de echte boosdoeners zijn? Simpel: door te analyseren. Breng de prestaties van je website in kaart en analyseer de pagina’s die niet goed converteren. Welk gedrag vertonen de bezoekers op deze pagina en waarom haken ze af op dit punt? Bekijk daarnaast ook de pagina’s die juist wél goed scoren om erachter te komen waarom bezoekers daar wel converteren. We gebruiken verschillende tools om conversies te analyseren.

 

Google Analytics

Google Analytics zet allerlei statistieken op een rijtje. Perfect voor het in kaart brengen van je website prestaties. Ook als een pagina wat minder presteert. Alleen een beetje jammer dat Google Analytics je niet vertelt hoe dat dan komt. En belangrijker: wat je kunt doen op het op te lossen. Hotjar doet dat wel.

 

Hotjar

Hotjar brengt met verschillende functies het bezoekersgedrag in kaart. Een voorbeeld van zo’n functie is een heatmap. Hiermee zie je precies hoe bezoekers op jouw website scrollen en waar ze op klikken. Real time! Super handig om inzicht te krijgen in het gedrag van je bezoekers. Converteert een pagina niet goed? Dan ontdek je binnen no-time waarom!

 

Blijf analyseren en optimaliseren

Oké, je weet nu waarom je pagina niet goed converteert. Maar hoe los je het op? Je begint bij het doorvoeren van verbeteringen. Maar daar blijft het niet bij. Conversie marketing is een ongoing process. Analyseren, optimaliseren en continu inspelen op nieuwe kansen. That’s how we roll.

Verder lezen

Leadgeneratie

Leads genereren leidt tot online succes.

 

Verder lezen

Online marketing