Inbound Marketing

Willekeurig een boodschap afvuren op een grote groep mensen is als schieten met hagel. Inbound Marketing is daarentegen gericht op het prikkelen van potentiële klanten met waardevolle content. Op de juiste plek, op het juiste moment. Waar bij traditionele marketing er nauwelijks gekeken wordt of de ontvanger wel openstaat voor de boodschap, is dit bij Inbound Marketing juist heel belangrijk. Een boodschap komt alleen goed over wanneer een ontvanger hier ook echt op zit te wachten. Dat is waar wij als Inbound Marketing bureau in geloven.

 

De Inbound Methodology

Ons doel als Inbound Marketing bureau is om ‘strangers’ om te vormen naar ‘leads’ en deze te converteren naar ‘customers’. Hoe we dat doen? Volgens deze vier stappen:

 

  • See

  • Think

  • Do

  • Care

 

See

In de See-fase willen we potentiële klanten aantrekken. Daarom is het belangrijk dat de doelgroep helder is. Dit doen we met ‘buyer persona’s’, ofwel profielschetsen van de ideale klant. Zo maken we de doelgroep in de See-fase inzichtelijk en weten we hoe we deze moeten bereiken. Het doel? Interesse wekken en de doelgroep in stappen begeleiden naar de Do-fase.

 

Think

Nu je de juiste mensen bereikt wil je ze naar je website trekken. Met waardevolle content die antwoord geeft op veelgestelde vragen wek je de eerste interesse. Om de stap te kunnen maken naar de Do-fase zoeken we in deze fase naar micro-conversies. Het invullen van een formulier, het aanvragen van een offerte of bijvoorbeeld het downloaden van een whitepaper. Zo verzamelen we persoonsgegevens en converteren bezoekers naar kwalificeerbare leads.

 

Do

Maar hoe maken we van leads klanten? Een lead is namelijk nog niet meteen klaar om een aankoop te doen. Om van leads klanten te maken, moet je ze door het verkoopproces begeleiden. Zo nurture je ‘warme’ leads die uiteindelijk klaar zijn om over te gaan tot een aankoop.

 

Care

Zo, de lead is nu klant dus het werk zit erop. Fout! Inbound Marketing eindigt namelijk niet als de deal is gesloten. De laatste fase is misschien wel één van de belangrijkste. Blijf je klanten aandacht geven en geef ze de bevestiging dat ze de juiste beslissing hebben gemaakt. Zo blijven ze niet alleen klant, maar maak je ze tot ‘promotors’!

 

 

Inbound Marketing bureau

Als Inbound Marketing bureau helpen wij jou bij het aantrekken van de juiste leads, om ze te laten converteren en ze om te toveren tot promoters van jouw bedrijf. Zo stijgen niet alleen je verkoopcijfers, maar vergroot je ook je ‘fanbase’.

Verder lezen

Leadgeneratie

Leads genereren leidt tot online succes.

 

Verder lezen