Autoriteit & reputatie

 

Een website heeft een reputatie. Deze bouw je bijvoorbeeld op door aanbevelingen van anderen. Online worden deze aanbevelingen gevormd door links van andere websites. Heb je goede links naar je website, dan geeft dat aan dat jij verstand hebt van je vak. Dit draagt allemaal bij aan jouw domein autoriteit. Maar dit is niet het enige dat bijdraagt aan je goede online reputatie. Content, technische kwaliteit en interne links spelen ook een grote rol.

 

Content en techniek

De gouden combinatie? Content die relevant én SEO vriendelijk is. Zo word je niet alleen gevonden, maar houd je bezoekers ook bij je. Content maken is geen project. Het is een proces. Natuurlijk snappen we dat het creëren van de juiste content lastig is. Behoefte aan hulp? We vertellen je meer over Content Marketing.

 

Als het aankomt op techniek is een goed gestructureerde website erg belangrijk. Dit maakt het crawlen en indexeren van pagina’s door Google makkelijker. Je wil geen website met eindeloze onderliggende niveaus. Maak het Google makkelijk met een sterke interne linkstructuur. Gaat je content verhuizen? Dan hebben we extra aandacht voor goede redirects. Zo weet de zoekmachine dat een pagina permanent verplaatst is. Iets waar je misschien ook niet meteen aan denkt is laadtijd. De snelheid waarmee je website laadt, is namelijk één van de factoren in het Google-algoritme.

 

Maak van je website een autoriteit

Oké: je website presteert goed en je content sluit aan bij zoekopdrachten. Dan is het nog steeds de vraag of je ook écht antwoord geeft op de zoekopdracht. Om hierachter te komen kijkt Google naar andere informatie over je website. Alleen relevante content op je website is dan niet genoeg. Wil je punten scoren? Zorg dat relevante websites naar jouw pagina linken. Op deze manier krijgt je website autoriteit. Signalen afkomstig van social media laten ook zien dat jouw content relevant en booming is. Ook de shares en interacties!

 

Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilden is dus eigenlijk het opbouwen van links naar jouw website. Investeren in linkbuilden kost tijd, maar betaalt zich zeker uit. Linkbuilding uitbesteden is een optie wanneer je hier intern geen tijd voor hebt of niet weet waar je moet beginnen. Zonde, want linkbuilding is super effectief en succesvol!

Verder lezen

Techniek

Is de technische SEO van je website op orde?

 

Verder lezen

Online marketing